Розділ 3. Сила любові, сила Принципу і Божа заповідь

Мова


Місця



제3절 사랑의 힘과 원리의 힘 및 믿음위한 계명



Ⅰ. 사랑의 힘과 원리의 힘으로 본 타락

3.1. Гріхопадіння з точки зору сили любові і сили Принципу

인간원리로써 창조되어 원리궤도(原理軌道)에 의하여 생존하도록 창조되었다. 그렇기 때문에 원리의 힘 그 자체가 인간원리궤도에서 탈선케 하여 타락시킬 수는 없다. 이것은 마치 레일이나 기관에 고장이 없는 한 기차가 스스로 궤도를 탈선할 수 없는 것과 마찬가지다. 그러나 그 기차도 그가 달리는 힘보다도 더욱 강한 외력(外力)이 그와 방향을 달리하여 부딪쳐 올 때는 탈선될 수밖에 없다. 이와 마찬가지 인간도 그 자신성장케 하는 원리의 힘보다도 더욱 강한 그 어떠한 힘이 그와 목적을 달리하여 부딪쳐 올 때는 타락될 수밖에 없는 것이다. 그런데 이 원리의 힘보다도 더욱 강한 힘이 곧 사랑의 힘이다. 그러므로 미완성기(未完成期)에 있어서의 인간은 그 비원리적인 사랑의 힘으로 인하여 타락될 가능성이 있었던 것이다.

Бог створив людей на основі Принципу, і тому людям призначалося в житті йти шляхом Принципу. Це говорить про те, що властива Принципу сила не може примусити людину зійти зі шляху Принципу і скоїти гріхопадіння. Потяг, наприклад, не може зійти з колії сам по собі, якщо локомотив і колія справні. Це може статися, тільки коли на потяг діє протилежно спрямована сила, потужніша за силу його власного руху. Те ж саме можна сказати й про людину. Сила Принципу направляє розвиток людини, однак гріхопадіння неминуче, якщо на неї діятиме потужніша сила, яка має мету, що не відповідає Принципу. Більшою, ніж сила Принципу, є сила любові. Тому не виключена можливість, що людина, яка ще не досягла досконалості, вчинить гріхопадіння під впливом любові не за Принципом.

그러면 왜 원리(原理)의 힘보다도 사랑의 힘이 더 강하여서, 미완성기있어서의 인간목적을 달리한 그러한 사랑의 힘에 부딪칠 때 그로 인하여서 타락될 수도 있게 되었던가?

Якщо на людину, яка ще не досягла досконалості, впливатиме сила любові, мета якої відмінна від Божої, може статися гріхопадіння. Чому ж тоді сила любові повинна бути більшою, ніж сила Принципу?

창조원리(創造原理)에 의하면, 하나님사랑은 삼대상 사랑에 의하여 삼대상목적(三對象目的)을 완성한 사위기대(四位基臺)의 주체적인 사랑을 말한다. 따라서 하나님사랑이 없이는 인간 창조목적사위기대이루어지지 않는 것이므로, 사랑인간행복생명의 근원이 된다.

Відповідно до принципу творення, Божа любов є суб’єктом чотирьохпозиційної основи (사위기대, савікіде), у якому кожна з його позицій, завдяки любові трьох об’єктів, утілює мету трьох об’єктів (삼대상목적, самтесанмокчок). Із цього можна зробити висновок, що любов — це джерело життя і щастя людини, бо без Божої любові неможливо встановити чотирьохпозиційну основу, завершення якої є метою створення людини.

하나님원리로써 창조인간사랑으로 주관하셔야 하므로, 그 사랑사랑답기 위하여는 사랑의 힘은 원리의 힘보다도 더 강하지 않으면 안 된다. 만일 사랑의 힘이 원리의 힘보다 약하다면 하나님원리로써 창조인간사랑으로 주관할 수 없으며, 따라서 인간하나님사랑보다도 원리를 더 추구하게 될 것이다. 예수님이 제자들을 진리(眞理)로써 세워 가지고 사랑으로써 구원(救援)하고자 하셨던 이유는 바로 여기에 있었다.

Незважаючи на те, що Бог створив людей на основі Принципу, своє володарювання над ними Він здійснює через любов. Відповідно, заради виконання тієї ролі, яка відведена любові, сила любові повинна бути більшою, ніж сила Принципу. Якби вона була слабшою, ніж сила Принципу, то володарювання любові Бога над створеними за Принципом людьми виявилось би неможливим. Тоді для людини Принцип був би важливішим, ніж Божа любов. Саме в цьому полягає причина того, що Ісус намагався ростити своїх учнів істиною, однак джерелом їхнього спасіння було не що інше, як його любов.


Ⅱ. 믿음위한 계명을 주신 목적

3.2. Мета, з якою Бог дав заповідь

하나님아담해와에게 따먹지 말라는 믿음위한 계명(誡命)을 주신 목적은 어디에 있었을 것인가? 그것은 사랑의 힘이 원리의 힘보다 강하므로, 아직 미완성기에서 하나님의 직접적인 사랑주관을 받을 수 없는 아담해와가 만일 천사장상대적인 입장에 서게 되면, 목적을 달리하는 그 비원리적인 사랑의 힘에 의하여 타락될 가능성이 있었기 때문이다. 천사장의 비원리적인 사랑의 힘이 아무리 강하다 하더라도, 그들이 하나님계명을 따라 천사상대하지 않고 하나님과만 상대기준을 조성하여 수수작용을 하였더라면, 그 비원리적인 사랑의 힘은 작용할 수 없었기 때문에 그들은 결코 타락되지 않았을 것이었다. 그러나 그들이 그 계명을 지키지 않고 천사장상대기준을 조성하여 그와 수수작용을 하였기 때문에, 그 불륜(不倫)한 사랑의 힘은 그들을 탈선케 하였던 것이다.

З якою метою Бог дав Адаму і Єві заповідь не їсти плід із дерева пізнання добра і зла? Адам і Єва, ще не досягши досконалості, перебували поза сферою прямого володарювання любові Бога. Сила любові більша за силу Принципу. Тому варто було Адаму і Єві опинитися на позиції об’єктів архангела, вони могли вчинити гріхопадіння під впливом любові не за Принципом, яка має протилежну до Принципу мету. Щоб запобігти цьому, Бог і дав їм заповідь. Якою б сильною не була непринципова любов архангела, якби Адам і Єва, не відповідаючи на неї, дотримувалися заповіді Бога, беручи участь у дії віддавання та приймання (수수작용, сусучагьон) лише з Ним, сила любові не за Принципом не змогла б жодним чином вплинути на них, і гріхопадіння ніколи б не відбулося. Та оскільки вони, порушивши заповідь Бога, створили умову для взаємодії (상대기준, сандекіджун) із архангелом і вступили з ним у дію віддавання та приймання, сила недозволеної любові, що виникла в результаті, змусила їх зійти зі шляху Принципу.

완성기(未完成期)에 있었던 인간에게 이러한 계명을 주셨던 것은, 단순히 그들로 하여금 타락하지 않도록 하기 위하여서만은 아니었다. 그것은 그밖에 또 인간이 그 자신책임분담(責任分擔)으로서, 그 말씀을 믿고 스스로 완성함으로써 하나님창조성(創造性)을 닮게 하여 만물에 대한 주관성(主管性)을 가지게 하시기 위함이기도 하였다 (전편 제1장 제5절 Ⅱ.2).

Бог дав заповідь людям, які ще не досягли досконалості, не лише тому, що хотів відвернути гріхопадіння. Бог також хотів, щоб вони отримали право на володарювання над світом творіння, успадкувавши Його творче начало. Для цього Адам і Єва повинні були прямувати до досконалості, зберігаючи віру в Боже Слово, що було їхньою часткою відповідальності (Творення 5.2.2).

그리고 이 계명천사장에게 주시지 않고 인간에게 주셨던 것은, 하나님의 자녀의 입장에서 천사까지도 주관해야 할 인간창조원리적인 자격과 위신을 세워 주시기 위함이었다.

Бог дав цю заповідь не архангелу, а виключно людям, тому що хотів звеличити їхню гідність і виховати якості, необхідні, з точки зору принципу творення, для того, щоб вони отримали право володарювання навіть над ангелами, зайнявши позицію дітей Бога.



Ⅲ. 믿음위한 계명필요기간

3.3. Період, упродовж якого була потрібна заповідь

그러면 하나님인간 조상에게 따먹지 말라고 하셨던 믿음위한 계명(誡命)은 언제까지라도 필요한 것이었던가? 사랑중심하고 볼 때 하나님의 제2축복(第二祝福) 완성아담해와하나님사랑중심삼고 부부를 이루어 그 자녀가 번성함으로써(창 1 : 28), 하나님사랑에 의한 직접적인 주관을 받는 것을 말하는 것이다. 그러므로 인간완성되면 따먹는 것은 원리적인 것으로서 허용되도록 창조되어 있었던 것이다.

До якого часу потрібно було дотримуватися заповіді «не їж», яку Бог дав прабатькам людства? З точки зору любові втілення Другого Божого Благословення полягає в тому, щоб Адам та Єва, керуючись Божою любов’ю, стали подружжям, народили дітей і перейшли під пряме володарювання любові Бога (Бут. 1:28). Люди були створені так, що після досягнення досконалості вони могли «їсти», не порушуючи при цьому Принцип.

사랑의 힘은 원리의 힘보다 강하기 때문에, 아담해와완성되어 하나님중심하고 부부를 이룸으로써 그 절대적인 사랑의 힘에 의하여 하나님의 직접적인 주관을 받게 되면, 이 절대적인 부부의 사랑의 힘을 끊을 자나 그것을 끊을 힘은 없기 때문에 그들은 절대타락될 수 없다. 더구나 인간보다도 저급한 천사장(天使長)의 사랑의 힘으로써는 도저히 하나님중심한 그들 부부간의 사랑을 끊을 수 없는 것이다. 그러므로 따먹지 말라 하신 하나님계명아담해와가 미완성기에 있을 때에 한해서만 필요했던 것이다.

Сила любові більша за силу Принципу. Тому варто було Адаму та Єві досягти досконалості та стати подружжям у центрі з Богом, вони, завдяки силі Його абсолютної любові, опинилися б під прямим володарюванням Бога. Ніхто і ніщо не змогло б зруйнувати їхню абсолютну подружню любов, і вони ні в якому разі не вчинили б гріхопадіння. Більше того, любов архангела, який займає нижче положення, ніж люди, жодним чином не вплинула б на їхню подружню любов, у центрі якої перебував би Бог. Отже, заповідь Бога «не їж» була необхідна Адаму і Єві лише до моменту досягнення ними досконалості.