Бог

Запис слова та етимологія корейською мовою
(корейське)
하나님
[хананім]
天主
Етимологія
天 (천) [чон] – небо, небеса
主 (주) [джу] – король, володар

Походить від діалектної вимови 하느님 (ханенім, “Бог”), яка популяризувалася з приходом християнства у Корею, оскільки 하나 (хана) перекладається як "один" і передає концепцію монотеїзму.

Що чи хто є першоджерелом всього, що є у світі? Це Бог – Небесний Батько, Єдина Сутність, унікальний, вічний, незмінний та абсолютний.

Хто є єдиною справжньою істотою на небесах та землі? Абсолютна сутність. У корейській мові Його називають Єдиним, Владикою та Господом, скорочено – “Один Господь” (하나님 – Хананім), тобто Бог.

Бог – це не абстрактна, а цілком реальна Сутність, яка завжди працювала за лаштунками історії. Це Суб’єкт любові, який діяв через святих, праведників та духовних лідерів будь-якої доби. Він працює над здійсненням свого плану – створення світу моральних цінностей, світу, де любов – норма життя.

Бог існував завжди. Він був до того, як ми з’явилися на світ, і до того, як ми вперше замислилися про Нього.

Бога називають різними іменами, і все ж, скільки б імен у Нього не було, є тільки один Бог, а не кілька. Оскільки першоджерело лише одне, на світі може існувати лише один Бог.

Де живе Бог? Він живе не на небесах, а в самому центрі нашого серця.

Бог – це не просто концепція. Бог – це Особистість. Оскільки Він – Особистість, у Нього є емоції, інтелект та воля. Завдяки цьому ми можемо спілкуватися з Богом. Він присутній у житті кожного з нас, і ми можемо відчути Його дотик.