Месія

Запис слова та етимологія корейською мовою
(китайсько-корейське)
구세주
[куседжу]
救世主
Етимологія
救 (구) [ку] – зберегти
世 (세) [се] – мир
主 (주) [джу] – господар

Священні книги більшості релігій говорять про прихід посланця, покликаного виконати волю Небесного Батька на землі. В його особі знайде своє втілення справедливість і милосердя Творця, він остаточно переможе зло і встановить на землі Царство Небесне.

Месія (єврейською) або Христос (грецькою), що буквально означає «помазаник», — це особа, спеціально обрана Богом і має всі повноваження для виконання божественної місії.

Через помилку перших людей воля Творця не була виконана, і Царство Небесне не змогло встановитися. Місія Месії полягає у тому, щоб досягти досконалості, якої не могли досягти прабатьки, і здійснити Божу волю, яку вони не здійснили. Месія приходить, щоб виконати Божу волю на землі.

Слово Месії – це не лише слово окремої людини. Воно знаходить зв’язок зі світовою історією і несе у собі її зміст.

Спасіння починається, коли ми торкаємось любові Небесного Батька. Але ми стали грішними людьми, відірваними від Божого родоводу. Нам потрібно відкуплення, іншими словами, звільнення від первородного гріха, який передається від покоління до покоління як частина нашого родоводу. Ми, грішні люди, не можемо самостійно розв’язати цю проблему, як би ми не старалися. Тому нам потрібен Месія.

Месія встановлює модель досконалої сім’ї істинної любові, яку повинні наслідувати всі сім’ї. Усім людям судилося стати царями та месіями. Усі мають стати істинними батьками.

Месія втілює у собі мету віри та надії. Він є втіленням мети, заради якої ми віримо і сподіваємося. Коли ми ставимо перед собою мету, ми дивимося на Месію. Коли вона нарешті буде досягнута, залишиться тільки любов. Ось чому кажуть, що любов триватиме до кінця. Така любов приходить через когось, хто є досконалим втіленням віри та надії. Людина, яка приходить як представник такої любові, є Месія.

Месія навіть не мріє жити в Царстві Небесному наодинці. Месія може увійти в Царство Небесне, лише переконавшись, що Бог може спокійно зітхнути, побачивши повністю завершену справу спасіння для людства.

Месія приходить у цей світ як особистість, але він не є просто особистістю. Його цінність полягає в тому, що він є втіленням віри та надії всього людства, втіленням любові, до якої прагнули всі люди. Месія пов’язаний з усім історичним процесом – минулим, сьогоденням і майбутнім.