Воскресіння

Запис слова та етимологія корейською мовою

(китайсько-корейське)
부활
[пухваль]
復活

Етимологія

復 (부) [пу] – повернутися, знову
活 (활) [хваль] – активність, живий, жвавий

Досі багато хто вважав, що, коли життя припиняється, а фізичне тіло вертається в землю, — це і є смерть, спричинена гріхопадінням. Тому люди тлумачили біблійне поняття воскресіння як повернення до життя на землі і вірили, що воскресіння померлих святих означає відновлення до попереднього стану їхніх фізичних тіл, які розклалися. Однак, за принципом творення, така смерть не була наслідком гріхопадіння прабатьків людства. Людина створена таким чином, що її тіло повинно перетворитися на прах після того, як воно постаріє. Тому, одного разу розклавшись, воно не може бути відновлене до початкового стану. Крім того, духовному «я» людини не потрібно знову набувати фізичного тіла, тому що існує духовний світ, куди воно має відправитися для вічного життя.

Отже, воскресіння можна визначити як процес відновлення людини зі стану смерті, спричиненої гріхопадінням, до життя, тобто як процес переходу зі сфери володарювання сатани до сфери прямого володарювання Бога шляхом провидіння відновлення. Отже, коли ми розкаюємося у своїх гріхах та більшою мірою втілюємо в собі добро, ми піднімаємося на відповідний рівень воскресіння.

Коли грішна людина, яка пережила воскресіння, входить у сферу володарювання Бога, у її серці та душі відбуваються зміни: вона звільняється від влади сатани, об’єднується із Шімджон Бога та набуває Божественної природи. Такі зміни надають тілу людини святості, перетворюючи його з притулку сатани в храм Божий. У цьому розумінні можна сказати, що тіло людини також воскресає. Його можна порівняти з будинком, який до цього використовувався для злих цілей, а зараз став Божим храмом. При цьому зовнішній вигляд будинку міг і не зазнати змін, хоча він уже набув святості.

Що таке воскресіння через повернення? Якщо під час свого життя на землі, ви не впораєтеся зі своєю відповідальністю, вам доведеться поставити своїх нащадків на своє місце. Вам доведеться поставити їх у положення месії, який врятує вас. Вам доведеться допомагати їм і співпрацювати з ними, враховуючи їхні обставини. У вас не буде іншого вибору, окрім як співпрацювати з ними, щоб виконати через них відповідальність, яку ви провалили під час життя на землі.

Ми повинні з нетерпінням чекати воскресіння. Небеса мають воскреснути через землю. Ми думаємо, що воскресіння почнеться на небі, але це не так. Воно почнеться на землі. Наша земля займає центральне місце. Тут на землі закладається основа для воскресіння, і саме тут вирішуються всі питання. Якщо воскресіння не відбудеться на землі, воскресіння небес, людства, всього сущого і людей у пеклі буде не що інше, як порожні слова. Тому воскресла людина повинна спочатку з’явитися на землі.