Пророк

Запис слова та етимологія корейською мовою
(китайсько-корейське)
예언자
[єонджа]
預言者
Етимологія
預 (예) – наперед
言 (언) – слово
者 (자) – особистість

Провидіння відновлення Небесного володарювання здійснюється поступово. Пророки і святі приходять, щоб заснувати релігії і підняти моральний рівень людей і навчити їх істинної любові на прикладі свого характеру і зразкового життя, що відповідає Небесному еталону.

Істина ніколи не змінюється; вона зберігає незмінність у минулому, теперішньому та майбутньому. У погані часи Бог посилав пророків, щоб пробудити правителів і попередити їх про важливість дотримання Істини. Якщо правителі прислухалися до їхніх слів, країна оживала та досягала процвітання.

Тіло занадто часто не підкоряється велінням совісті, тому багато правителів не визнавали пророків і святих, що були до них. Вони відкидали їхні вчення та ігнорували їх попередження. Аж до теперішнього часу на пророків чекали кайдани та побої. Удари наздоганяли окремих людей та цілі народи. Але ті, кого не поглине потік переслідування, зможуть підкорити своїх гонителів.

Усі пророки – надзвичайні люди. У пошуках Божої волі їм доводиться йти шляхом жертви. Коли на землю приходить пророк, його дії здаються дивними та навіть ненормальними. Тому з них сміялися, їм протистояли і намагалися перешкодити.

З усіх історичних особистостей четверо великих святих – Ісус, Мухаммед, Конфуцій та Будда безперечно гідні шанування. Чи були у них розкішні та просторі будинки? Вони хоча б жили постійно в якомусь селі? Ні. Куди б вони не пішли, їх скрізь переслідували та принижували, звідусіль проганяли.

Божі принципи незмінні протягом усієї історії. Небесний Батько завжди посилав і посилатиме людям пророків або посланців, щоб наставляти правителів і громадянську владу.